duminică, 7 martie 2010

Unde alergam in Bucuresti?

alergare in bucuresti

Kiseleff, alergare de lux


Prima locaţie pentru jogging este Parcul Kiseleff, situat de o parte şi de alta a bulevardului cu acelaşi nume. Dacă nu locuiţi în zonă, ajungeţi aici foarte uşor cu metroul . Coborâţi la Piaţa Victoriei, ieşirea dinspre bulevard. Parcul nu are foarte mulţi câini, iar în timpul săptămânii este mai liber. Recomandarea este să alergaţi şi de-a lungul bulevardului Kiseleff, pe traseul Piaţa Victoriei, până la Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, pe Bulevardul Aviatorilor şi vă întoarceţi spre Victoriei. Aveţi la dispoziţie o distanţă de aproape patru kilometri. Atenţie însă, la bicicliştii care profită şi ei de benzile special create pentru ei.



Titan, locaţie generoasă

O altă locaţie, aflată un topul alergătorilor bucureşteni, este Parcul Titan, cunoscut şi IOR. O tură de parc are o lungime de trei - patru kilometri.

Locaţia este primitoare, asfaltată şi păzită de o firmă specializată. Mai mult, seara, parcul este luminat. Pantele şi scările pe care le veţi găsi aici, vă vor fi utile pentru antrenamente. Alergătorii profesionişti spun că locaţia are dezavantajul că nu deţine o sursă de apă potabilă, aşa cum întâlniţi, de exemplu, în Herăstrău.



Parcul Herastrau

Parcul Herăstrău mai are şi avantajul spaţiului foarte generos pentru alergat , dar şi posibilitatea de a te feri de soare. Aleile sunt asfaltate şi poziţionate în cea mai mare parte la umbră. O tură completă de parc poate ajunge la şase kilometri. Locaţia este păzită permanent de jandarmi, însă are un dezavantaj. În weekenduri este foarte aglomerat, astfel că trebuie să fiţi atenţi mai ales la copii. Din păcate, şi în Herăstrău va trebui să vă feriţi atât de câinii cu stăpâni, cât şi de vagabonzi.



Tineretului, parcul copiilor


Tineretului, unde ajungeţi coborând la staţia de metrou cu acelaşi nume, este o locaţie suficient de bună pentru alergat. Aleile sunt asfaltate, însă trebuie să aveţi grijă la unele denivelări şi gropi. O tură completă de parc acoperă o suprafaţă de vreo 3 kilometri. Şi aici sunt câini comunitari. Parcul este păzit, dar nu există nici o sursă de apă. Aici veţi găsi mereu copii şi adolescenţi.

Parcul Carol

Parcul Carol ar fi o altă propunere. Este micuţ, aproape de centrul oraşului, însă aici vin multe familii cu copii. Şi această locaţie este invadată de câinii comunitari. Acesta parc, care acoperă cam un kilometru şi jumătate, dacă faceţi o tură completă, este recomandat începătorilor. Dacă sunteţi familiarizat cu joggingul şi mergeţi în Carol puteţi face mai multe ture, ca să măriţi distanţa parcursă.

8 comentarii:

gctinvalentin spunea...

crezi tu ca de alergat le mai arde bucurestenilor...sa caute locuri ptr. miscare...nu vezi ce iarna sa pus afara...

Adrian Enaru spunea...

http://www.fasport.ro/ - Un locsor foarte interesant.

Dar sa nu uit. La multi ani, Ana Maria! :-)

Ana Maria spunea...

Multumesc. Sa traiesti si tu! :)

Victor Roncea spunea...

Buna si La Multi Ani! :)
M-am mutat pe http://www.roncea.ro/.
Va rog sa faceti aceasta modificare pe site-ul dvs la blogroll sau la linkuri si, de asemenea, in cazul in care nu va regasiti printre legaturile mele din sectiunea Links a noului portal sa-mi trimiteti adresa site-ul dvs. Va multumesc mult si va doresc toate cele bune! Doamne ajuta!
Victor Roncea

Rascumparati Vremea spunea...

Te astept pe blog la mine pentru ridicarea unui mic premiu:D

O zi buna!

Anonim spunea...

Bune recomandari! Bravo! Si multam.

Roxana spunea...

Buna! tocmai am postat cateva impresii si poze legate de Jocurile Olimpice, te tin la curent asa cum am promis :) maine (care deja cred ca este azi in Romania) are loc ceremonia de inaugurare a jocurilor Paralimpice; poti afla mai multe detalii de pe
www.vancouver2010.com
sper sa-ti placa la fel de mult :)

elena marin-alexe spunea...

Interesant ce propui tu, dar cred ca bucurestenilor le-ar fi mai drag sa alerge prin super-marketuri...
Oricare ar fi alegerea, fiecare este pe cont propriu...
O primavara cu multe flori sa ai draga mea!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails