sâmbătă, 24 iulie 2010

Carte: Transformarea cuantica - de Ervin Laszlo

transformarea cuantica
În cartea „Transformarea cuantică“, doctorul Ervin Laszlo prezintă alegerea critică aflată în faţa omenirii: să trăiască ultimul deceniu al unei lumi demodate, ameninţată cu dispariţia, sau în primul deceniu al unei lumi noi, viabile.Doctorul Laszlo prezintă o nouă „hartă a realităţii“ care să ne călăuzească de-a lungul transformărilor mondiale pe care le trăim. El explică faptul că lumea noastră se află într-un proces de macrotransformare şi că realitatea pe care o percepem în prezent este de o noutate considerabilă - schimbări climatice, corporaţii globale, agricultură industrializată -, care ne provoacă să ne schimbăm în ritm la fel de rapid lumea noastră, ca să nu dispărem ca specie.
În cartea „Transformarea cuantică“, Ervin Laszlo abordează transformările mondiale actuale - problemele, oportunităţile şi provocările cu care ne confruntăm atât individual, cât şi colectiv -, pentru a ne ajuta să înţelegem ce trebuie să facem în această epocă a marilor schimbări. Imaginea despre realitate a avangardei actuale a ştiinţei este mai largă - universuri multiple care există într-un Meta-univers posibil infinit -, dar şi mai profundă, extinzându-se la dimensiuni de la nivelul subatomic. Laszlo arată că anumite aspecte ale experienţei umane care au fost alocate în trecut domeniului intuiţiei şi speculaţiei sunt explorate acum cu rigoare ştiinţifică imperioasă.
S-a produs o trecere de la concepţia ştiinţifică materialistă despre realitate la concepţia multidimensională despre lume, cu realităţi multiple, interconectate, cunoscută de multă vreme de marile tradiţii spirituale ale lumii. Înţelegând interconexiunile existente în lumea noastră în schimbare, precum şi „harta“ schimbătoare a lumii, putem merge înainte cu intuiţie, înţelepciune şi încredere.

Despre autor(i):ERVIN LASZLO, nominalizat de două ori la Premiul Nobel pentru pace, este editorul periodicului internaţional World Futures: The Journal of General Evolution şi preşedintele numit al recent înfiinţatei Universităţi GlobalShift.Este întemeietorul şi preşedintele „Clubului de la Budapesta“, un grup de experţi internaţional, şi al Grupului de Cercetare a Evoluţiei Generale, precum şi autorul a 83 de cărţi traduse în 21 de limbi.Trăieşte în Italia.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails