joi, 26 august 2010

Campanie de STOPARE a PASIVITATII in ROMANIA - Romania se pregateste sa moara (ARCEN)!

ARCEN
Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) a lansat luni 23 august campania "România se pregăteşte să moară", care se va desfăşura timp de un an, până pe 23 august 2011.

Campania este organizată la iniţiativa unor studenţi şi elevi voluntari, care "au conştientizat lipsa societăţii civile din România, lipsa de reacţie a cetăţenilor şi gradul ridicat de indiferenţă manifestat la toate nivelurile societăţii", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Titlul campaniei ARCEN reprezintă un avertisment adresat nu atât instituţiilor statului şi factorilor de decizie, cât cetăţenilor, "care se află de 20 de ani într-o continuă stare de inerţie şi pasivitate!"

ARCEN îşi propune să atragă atenţia întregii societăţi, dar în special tinerilor români, asupra importanţei solidarizării şi asumării responsabilităţii în vederea implicării active în problemele comunităţii, motiv pentru care campania se desfăşoară sub sloganul "Fii schimbarea pe care o aştepţi de la ceilalţi!".

Voluntarii ARCEN au demarat campania, luni, 23 august, in zona Pieţei Universităţii, unde a fost împărţit trecătorilor manifestul campaniei.

Lectura stradală şi dezbatere de idei

În fiecare luni, în perioada 23 august - 13 septembrie, începând cu ora 20,00, va avea loc lectura stradală şi o dezbatere de idei pe esplanada din faţa TNB, textele lecturate fiind alese de voluntarii ARCEN.

Între 24 şi 26 august, vor fi trimise scrisori deschise preşedintelui României, Guvernului, Camerei Deputaţilor, Senatului, tuturor partidelor parlamentare, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, Ligii Naţionale a Studenţilor şi Institutului Cultural Român.

De asemenea, ARCEN va organiza în universităţile din Bucureşti şi din ţară conferinţe cu teme de interes public, dar şi legate de arte, cultură şi civilizaţie susţinute de personalităţi ale culturii româneşti, dar şi de studenţi care vor putea fi încurajaţi să-şi facă cunoscute opiniile şi ideile.

"România se pregăteşte să moară" vizează implicarea directă a tinerilor în acţiuni, proiecte, evenimente realizate şi gândite în totalitate de tineri, toate având ca scop încurajarea implicării în societate şi în problemele comunităţii.

SURSA: www.evz.ro

11 comentarii:

adriana spunea...

out off topic:
Deja am o urare?! Multumesc ca ai privirea atintita spre mine. Spune-mi ca imi faci si un dar, te rog!

Ana Maria spunea...

Ai o floare in dar din partea mea! Pupici!

doru.dascalu spunea...

Servitutea modernă este o servitute voluntară, consimţită de mulţimea de sclavi care se târăsc pe suprafaţa pământului. Ei îşi cumpară toţi, la fel, mărfurile care îi aservesc tot mai mult. Ei aleargă toţi către o muncă tot mereu mai nebuna, care li se ofera printr-un consimţământ generos dacă sunt suficienţi de cuminţi. Ei înşişi aleg stăpânii pe care îi vor servi. Pentru ca această tragedie amestecată cu absurditate să poată fi pusă în practică, a trebuit mai întâi ca să li se extirpe membrilor acestei clase, orice urmă a conştiinţei legate de exploatarea şi alienarea ei. Iată deci strania modernitate a epocii noastre. Spre deosebire de sclavii din antichitate, de şerbii din evul mediu sau de muncitorii primelor revoluţii industriale, ne aflăm astăzi în faţa unei clase total aservite, dar care nu ştie acest lucru, sau care mai degrabă nu vrea să îl ştie. Prin consecinţă ei nu cunosc revolta care ar trebui să fie singura reacţie legitimă a celui exploatat. Ei acceptă fără crâcnire viaţa jalnică ce le-a fost construită. Renunţarea şi resemnarea sunt sursele nefericirii lor. Iată visul nefericit al sclavilor moderni care nu aspiră, în final, decât să se lase prinşi în hora macabră a sistemului de alienare. Opresiunea se modernizează întinzându-şi pretutindeni formele de mistificare ce permit mascarea condiţiei de sclavi. A arăta lucrurile aşa cum sunt ele în realitate şi nu cum sunt prezentate de către putere, reprezintă subversiunea sub forma ei cea mai autentică. Numai adevărul este revoluţionar. Pe măsura ce îşi construiesc lumea prin efortul muncii lor alienate, decorul acestei lumi devine închisoarea în care vor trebui să trăiască. O lume sordidă, fără gust şi miros, ce poartă în ea mizeria modului de producţie dominant. Acest decor este într-o construcţie fără sfârşit. Nimic nu este stabil aici. Reflecţia permanentă a spaţiului care ne înconjoară îşi găseşte justificarea în amnezia generalizată şi în insecuritatea în care trebuie să trăiască locuitorii săi. Totul trebuie refăcut în aşa fel încât să reflecte cât mai bine imaginea sistemului: lumea devine pe zi ce trece tot mai murdară şi mai zgomotoasă, precum o uzină. Fiecare parcela din aceasta lume aparţine statului sau unui particular. Apartenenţa exclusiva a pământului, acest jaf social, se găseşte materializat în omniprezenţa zidurilor de demarcaţie, a porţilor, gardurilor, barierelor şi frontierelor…Dar spre deosebire de sclavi sau detinuţi, exploataţii timpurilor moderne trebuie să îşi plătească cuşca în care locuiesc.

alin spunea...

romania este moarta de mult, acum se incearca o resuscitare, sa vedem daca mai e ceva de salvat

Ana Maria spunea...

Imi pare rau dle Alin, dar nu pot fi de acord cu dvs! Romania traieste prin acei oameni frumosi pe care-i are, putini ce-i drept, dar ei exista inca ceea ce permite cultivarea Sperantei si a ideii de mai bine!
Insa, cu parere de rau, la nivel social si de grup este o problema in Romania care trebuie discutata si rezolvata pentru ca aceste individualisme care poate functioneaza intr-o societate mai dezvoltata nu sunt ceea ce trebuie Romaniei aici si acum..

Ana Maria spunea...

Dle Homo Sapiens ceea ce spuneti dvs aici poate fi o explicatie pt sclavagismul modern si "robie" in general... Trist este faptul ca intr-un sistem asemanator cu al nostru, superior democratic as putea spune, sunt tari care o duc extrem de bine si probabil ca o vor duce mereu! Cu sclavie sau fara..Cam asta e tragedia la care ne referim noi astazi...

Ryanna Pop spunea...

eu tot mai sper ca Romania este o pasare phoenix,si ca se pregateste sa renasca din propria-i cenuse..
iti doresc o seara buna,draga mea!:)...

Alice spunea...

Este foarte interesant blogul tau, deja te-am adaugat :) Mult succes in continuare! Cu prietenie, Alice

alin spunea...

cand am citi domnul alin m-am speriatm alin e destul, sunt tanar , lasa-ma sa ma simt asa:)))romania este moarta , sau a murit de multa vreme, imi mentin ideea, n-am spus ca este moarta si ingropata, n-am spus ca nu mai exista individualisme care vor sa traga dupa ei masa moarta de homo sapiens de origine romana care stau pasivi si asteapta.Oamenii mari care au schimbat lumea au fost oameni de asctiune, o spune istoria nu eu, deci presupun ca fiecare om care face ceva este un om mare si ar trebui tratat ca atare. asa ca apreciem oamenii mari ai Romaniei, care sunt de fapt oameni mici si simpli si lipsiti de importanta dar care valoreaza greutatea lor in aur prin actiunile lor demne de toata lauda.Sustin orice initiativa antipasivitate din tara asta, dar cu o floare nu se face primavara si in romania regula tavalugu;ui n-a funtionat niciodata pentru ca noi suntem nepasatori.

robert spunea...

Initiativa este laudabila, dar nu ii vad rostul. Sunt nevoie de cateva sute de ani de asuprire germano-japoneza ca sa ne revenim. Altfel, o generatie transmite de la una la alta "tot ce e mai bun si mai frumos"... si peste o suta de ani va fi la fel.

Solutia ar fi sa declaram razboi Germaniei - vin astia si ne fac land german si dupa aia sa vedeti ce frumos o sa fie. :)

Ana Maria spunea...

Robert, parerile sunt diferite! Razboiul nu a fost niciodata o solutie! Eu zic ca putem renaste asemenea Pasarii Phoenix, vezi comentariul Ryanei! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails