miercuri, 1 decembrie 2010

Dupa 92 de ani.. Sa construim impreuna O alta Romanie!




De ziua Nationala a Romaniei, doresc Tarii mele bucuria si fericirea pe care mi-a acordat-o si ea de-a lungul vremii... si intrarea pe un fagas normal pentru desavarsirea si implinirea destinului ei Sfant pe care i l-a harazit Dumnezeu si cu voia Acestuia il vor duce la bun sfarsit Romanii!

Cred ca suntem datori acestei tari, cu "faptele" mai ales.. si de aceea le adresez tuturor celor care se bat in piept si zic ca sunt Romani Adevarati , mesajul ca a venit vremea sa o si demonstreze!

Ce vreau eu de la 1 Decembrie 2010 ? Vreau o speranta , pentru o alta Romanie, o Romanie fara crize economice si probleme existentiale, o Romanie care are un tel de atins in constructia unei tari moderne, unei economiii functionale, o Romanie cu oameni mandrii care IUBESC aceasta tara si care NU FURA pt a-si baga in propriile buzunare avutia unei Natiuni si a-si crea astfel un viitor pe spatele altora... pe acestia nu vreau sa ii mai vad si sincer cred ca inchisorile sunt prea pline, incat e cazul sa FACEM altele fratilor... si fara parere de rau zic asta!

Nu stiu cine doreste dezintegrarea acestui neam, insa cred ca interesele din aceasta zona sunt multe! Cu toate astea cred cu tarie ca nu exista un Rau mai mare decat RAUL pe care ni-l facem singuri, dandu-ne in cap chiar daca nu ne doare, facand alegeri gresite, mai ales politice, avand atitudini si abordari nefericite de viata, asteptand lucruri care nu or sa vina niciodata -daca nu o sa punem mana sa le facem noi - sau asteptand oportunitati care nu or sa apara vreodata, daca nu ni le cream singuri.... sau promovand non-valori din dorinta de senzational, de rating si de publicitate multa... si de BANI cat cuprinde si de munca cat mai putina ... si lucrurile pot sa continue la infinit, insa pana cand si cu ce pret oameni buni?!

Acestei tari, Tarii mele, ii lipseste un plan de viitor, ii lipseste o viziune comuna, UNITARA, a ceea ce are de facut in urmatorii 5 ani, dupa ce va trece si Criza asta...

Va trebui ca o data si odata sa ne impacam cu trecutul, sa ne asumam identitati furate, sa integram durerea si frustrarea cauzata de anii de Comunism si de o Revolutie insangerata, sa rescriem istoria fara dulcegarii si fara interpretari subtile, expunand realitatea si evenimentele si ce anume avem de invatat din ele!

Si exact cum in 1992, la revenirea Regele Mihai in tara, am iesit cu totii, cu sutele de mii ca sa aplaudam „un nume mare din istoria noastra stramoseasca” de s-au speriat si fostii comunisti la vremea aceea, trebuie sa ne urnim si noi AZI ca Societate Civila....Trebuie sa SA FIM O FORTA, sa Reinviem aceasta tara, sa o scoatem din starea de letargie in care se regaseste, sa restabilim Bunul Simt si Adevaratele Valori Umane pentru ca ele exista, nu s-au pierdut ci doar stau undeva adormite, sub multitudinea de informatii zilnice ce strabat prin toate mediile de comunicare, a intoxicatiilor de tot felul, a problemelor cotidiene si a acestei lupte aprige pentru supravietuire....

Ma intreb doar... ce o sa facem cand nu o sa mai avem o tara, ce o sa facem cand nu o sa mai avem unde ne duce... cat de dor o sa ne fie si cat de rau o sa ne para...

S-a furat atat de mult in ultimii ani, incat a disparut si speranta de pe chipurile oamenilor, de pe chipurile celor mai necajiti de soarta....

Avem nevoie de o SCHIMBARE , ca de un suflu nou, ca de AER, insa EA TREBUIE SA VINA DIN NOI, trebuie sa ne schimbam pe noi insine mai intai, trebuie sa credem ca putem face ceva maret, ceva REALIZABIL... si sa raspandim asta in lumea larga!

NU avem nevoie de proiecte generaliste sau de ideologii interzise si de mult apuse, ci e cazul sa dam dovada de PRAGMATISM, sa ne deosebim de alte neamuri prin verticalitate, prin integralitate, prin cultura noastra si mai ales prin FAPTELE NOASTRE!
E adevarat ca suntem ultimii din Europa ACUM si pe hartie, dar hai sa ne jucam si noi putin cu soarta, sa muncim ca sa ajungem sus acolo, in capul listei, eu cred ca se poate!

Stiti ce mi-ar placea sa vad de fiecare 1 Decembrie? Mi-ar placea sa vad steaguri tricolore postate nu numai la sediile Administratiilor publice si locale, ci MAI ALES la Casele Oamenilor, la balcoanele si portile lor, vreau sa se cante "Desteapta-te Romane" adanc, si din multe piepturi, pana cand ne-om destepta cu totii, sa ne dam seama ca daca nu ne iubim tara, nici un neamt, ungur, francez sau american nu o va face in locul nostru si pentru noi! Pentru ca asta este identitatea noastra si prin asta ne deosebim de alte neamuri, prin limba, drapel, cantec, port si obiceiuri....

Una din greselile importante care s-a facut in ultimii 20 de ani, a fost insusirea rapida a unor valori vestice, fara a se vedea riscul cauzat de pierderea identitatii nationale... Unitatea in diversitate, inseamna unitate si in "identitate” , in ideologii, platforme crestine dar mai ales in identitate nationala prin expunerea lucrurilor frumoase si a lucrurilor cu care se mandreste o tara, cu ce are ea mai bun!

In acest sens, mi-ar placea sa mergem o data si odata sa speriem VESTUL.......sa speriem Francezii, Nemtiii, Spaniolii, insa nu prin tertipuri si scheme infractionale ... ci prin inventiile noastre, in stiinta, in economie, prin inventarea unui remediu impotriva cancerului, prin abordarea unei noi atitudini in Diplomatia Romaneasca care sa induca un nou trend Diplomatiei Europene pentru integrarea in "unitate" si identitate nationala... pentru o Coloana Vertebrala si pentru un Mesaj Unic de Forta pe care sa il dea Romania in regiunea Europei de Sud-Est, prin identificarea noastra ca un partener stabil de discutii, punct de echilibru si de „efervescenta economica si culturala” in aceasta Regiune!

Si mi-ar mai placea ca proiectul doamnei Udrea, lansat la Shanghai (poate o sa imi iau injuraturi pe tema asta dar eu asta cred), sa aiba un mare succes, deoarece daca chinezii ar veni la noi in tara sa construiasca autostrazi , sa munceasca in economia noastra , sa isi cheltuie banii prin vacante si shoppingareala...asa cum o fac deja in multe tari din vest... am avea sansa sa redevenim o economie emergenta in Europa de Est si sa fim poate, chiar ceea ce nu am fost vreodata!


La multi ani Romania!

16 comentarii:

robert spunea...

La multi ani, Romania!

Mădălin Ciortea spunea...

La multi ani române!

mariusrusu spunea...

să construi împreună o altă Românie zic şi eu, dar nu aici, în Germania sau SUA poate!

DoarATAT spunea...

Bună Ziua !
Doamnei Ana Maria !
~
La Mulţi ANI, România !
~
Ce să FAC ? Să-ţi CITEZ tot articolul ?

Repet doar:
["Acestei ţări, Ţării mele, îi lipseşte un plan de viitor, îi lipseşte o viziune comună, UNITARĂ, a ceea ce are de făcut în următorii 5 ani, după ce va trece şi Criza asta..."] ... include însă şi paragraful ... imediat superior (cel care începe prin "Nu ştiu cine doreşte dezintegrarea acestui neam, ...") ... ŞTII ... şi nu poţi face, după cum BINE ai observat !
Poate mai citeşti o dată, comentariul meu "pesimist" ... din 100 Ro.

Deocamdată ... este evidentă întradevăr:

*@= "dezintegrarea" ... şi,
*@= "lipsa PLANULUI" !!

CĂCI: se poate, dar NU se doreşte ! "Actualii" ... sunt şi VOR RĂMÂNE ... în orice "conjunctură" nişte simplii TRĂDĂTORI !!

Dacă ai vizionat filmul "Dacii" ... există acolo o replică IMPUSĂ:

"În NIMICNICIA MEA ... "
Actorul Gheorghe Dinică ... ERA FORŢAT ... să o repete !
Şi ... a spus-o ! De mai multe ori ! Dar ... tot NU era a lui ! El (personajul din film) ÎNCĂ nu conştientiza ... OROAREA a ceea ce comisese: UN ACT de Trădare !
El (personajul !) ... doar MIMA !
~
"Ai noştrii" ALEŞI ... nici măcar NU MIMEAZĂ !!
~
Timp de 21 de ani ... s-au VOTAT ... PROMISIUNI !
Cele mai puţine promisiuni ~ adică, mai exact ... nu doar niciuna, ci taman PE DOS (viceversa) ~ le-au comis ... actualii !
Toţi AU TRĂDAT, câte puţin !
Dar "cei prezenţi" ... au Trădat însăşi ESENŢA acestui neam !
România ... continuă să existe ! Dar, actualul popor, ÎN ÎNTREGIME ... va fi ÎNLOCUIT !!!
Nici nu este nevoie de ... strămutare, ori de ... SCLAVIE !
Stalin era mic copil: a "executat" cca. 60.000.000 ! Dar ... a rămas ... poporul !
"Ăştia" EXTERMINĂ un Popor ... în JOACĂ ! Este doar ... exemplul DE ÎNCEPUT ! Vor mai fi ŞI ALTELE !
~
Nici măcar ... nu contează, dacă "îl publici", sau nu ... acest articol !
...
Eu SUNT ... Optimist !
Altfel ... tăceam ... şi ÎNGHIŢEAM ! Ca un LAŞ !
~
Cornelius, :)

PS: ... Doamne ajută ! ...
~,

ionatan spunea...

buna,

sunt deacord cu schimbul de link-uri...eu te-am adaugat in blogroll.

aceasta este unul dintre blogurile mele:
http://jonathanphotography.blogspot.com/

Ana Maria spunea...

@marius rusu
In Germania si SUA invatand poate, si intorcandu-ne aici ca sa punem in aplicare..

Ana Maria spunea...

@ Celestine
Hohoho.. Copii si frati... bine te-am regasit! te astept cu drag pe blogul meu!

Ana Maria spunea...

@ Doar Atat
Tradare, tradare dar sa stim si noi.. vorba lui Caragiale! si as mai adauga eu... sa ii prindem cu mata in sac, ca romanu ii smecher tare.. iar astia cu furtisagurile de 50 de ori mai rau...dar le dedicam noi inchisori nu'i griaj! :)
Doamne fereste' sa ne inlocuiasca cine??? Eu cred ca pana la urma ne vom reveni cu mai multa credinta, curaj si munca multa!
Doamne Ajuta!

Ana Maria spunea...

@teofil zedeveanu
v-am adaugat blogul, http://teofil-ionatan.blogspot.com/
@love info
blogul dvs a fost adaugat!

angela tocilă spunea...

eu am spus că avem nevoie de o renaştere spirituală :)

elena marin-alexe spunea...

Se preconizeaza ca in curand vom fi o mica si neinsemnata picatura a Europei.Daca nu suntem deja...
Oricum tot ce fac actualii si vor face si viitorii guvernanti, va fi doar la 'porunca'marii puteri europene UE.

Ana Maria spunea...

@Angela: Parerea mea este ca a inceput deja!
@Elena Marin: Dupa noile date furnizate de Wikileaks (scurgerile de informatii) conform mesajelor furnizate de catre secretarul de stat american, dna Hillary Clinton, se pare ca se doreste o dominare totala a Romaniei, cu toate mijloacele posibile..
In fine, nimic nu ma mai mira, doar sper sa nu fim atat de tampiti, incat sa cedam totul..

Dan Tanasa spunea...

Servus Ana Maria, ai link la mine pe blog! Spor!

CT spunea...

Sa construim Romania prin bun simt, dar daca te uiti zilnic in jur nimeni nu face nimic pentru aceasta ; Pornind de la cele mai mici reguli ,o hartie , o tigara sau un bilet de tranvai ... link-ul tau este pe blogul meu poate te tii de cuvant fii roman adevarat ,haide sa castigam impreuna ...

Unknown spunea...

Imi place fotografia si sunt sigur ca ai dreptate in multe dintre punctele de vedere enuntate.

Ana Maria spunea...

@ Dan: Multumesc Dan Tanasa! Spor si tie!
@ CT: Linkul dvs a fost adaugat in sectiunea "Linkuri partenere"! O zi frumoasa!
@Ionel Muscalu: Multumesc pt comentariu! Toate gandurile mele bune!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails