joi, 16 decembrie 2010

Post TV rus: România, "maşina de cusut" a Europei




Postul rus de televiziune Pervîi Kanal a difuzat în noiembrie un reportaj dedicat situaţiei din România pe care jurnaliştii o descriu drept cea mai săracă ţară a Europei și care a devenit "maşina de cusut" a continentului graţie forţei de muncă ieftine.

Principalele concluzii pe care le-au tras jurnaliştii ruşi după ce au filmat în România sunt că românilor le este tot mai greu după ce ţara a aderat la Uniunea Europeană şi au ajuns astfel să trăiască cum pot. Jumătate din populaţie nu are ce mânca, au conchis ziariştii, citați și de portalul Unimedia.România a devenit "maşina de cusut a Europei" graţiei celei mai ieftine forţe de muncă de pe întreg continentul (sa retina cine trebuie sa retina!!!), au mai descoperit reporterii ruşi, aluzie la prezenţa masivă a firmelor din industria textilă. La acest capitol, ţara noastră este comparată cu Coreea de Nord când se face referire la modalitatea de plată a angajaţilor din acest sector, şi anume tichete prin care îşi pot procura articole textile produse în fabrica unde lucrează.
Despre capitala Bucureşti, descrisă prin imagini filmate şi în cartierul Ferentari, ziariştii postului spun că este probabil singura din Europa în care cablurile acoperă cerul în timp ce Transilvania li s-a prezentat ca "un stat" total diferit în graniţele României. De altfel, susţin persoane intervievate de postul respectiv, România stă pe umerii Transilvaniei, economic vorbind.
Reporterii mai subliniază că, în pofida situaţiei dramatice din ţară, atât puterea şi opoziţia sunt unite de idealul recreării României Mari (ce bine ar fi sa fie Adevarat!). Această expansiune a şi început deja, susţine Pervîi Kanal, prin sutele de mii de paşapoarte româneşti acordate moldovenilor.

Sursa: Evenimentul Zilei.ro

3 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Nici nu mai pot comenta.Sunt coplesita.

Ana Maria spunea...

E trist dar asta este... Te imbratisez cu drag, draga mea!

MunteanUK spunea...

Păi cine se aştepta ca vecinii din Răsăritul îngheţat să spună vreo vorbă bună despre noi?!

Dar nu-i nimic, până la urmă nimeni nu a murit de la 'vorbe rele' aruncate asupra sa...

Ba chiar am putea spune că, orice vorbă rea din partea Rusiei este o dovadă de neputinţă de a ne mai face rău cu adevărat.

Lucrurile sunt mai grave când este îm măsură să ne ofere 'prietenia' (1877, 1916, 1944, 1989), căci ştim despre ce 'prietenie' este vorba :-(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails