joi, 26 iulie 2012

Viata ca o cafea buna




Un grup de oameni de succes, in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis, masini si case, au facut o vizita unui fost profesor din facultate. Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi. Profesorul i-a intrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a intors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratand normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita, si i-a rugat pe fiecare sa se serveasca.

Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana, profesorul le-a zis : Daca ati observat, fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina lasand cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e
mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care il aveti zi de zi.

Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust. Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei. In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt inauntru. Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca, si totusi inconstient ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Si apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra.

Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA. Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce inseamna viata. Din contra, majoritatea oamenilor care au mult sunt invidiosi pe altii care au mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au.

Cateodata, concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua.

Savurati cafeaua, nu cestile! Cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiti oameni stiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa. 
SURSA: Click aici

2 comentarii:

Ryanna Pop spunea...

materialul este interesant,dar nici pe departe adevărat în ce mă priveşte.. se spune că[ virgulă] cafeaua are acelaşi gust indiferent de ceasca în care se bea..ei bine eu nu pot spune acelaşi lucru..dacă o beau într-o ceaşcă de lut şi plesnită pe alocuri,mai bine mă lipsesc..altfel o savurez într-o ceaşcă elegantă curată şi de ce nu,colorată...altfel,este ca şi cum aş fi nevoită să mănânc o felie de tort într-un loc plin de mizerie cu muşte şi şobolani pe jos..poate doar foamea excesivă să mă facă să uit unde mă aflu..concluzia.. că m-am întins prea mult..e bine ca omul să nu se mulţumească doar cu ce are ci să ţintească şi mai departe...numai aşa omenirea va deveni civilizată şi prosperă..părerea mea!:)

Ana Maria spunea...

ryanna nu te contrazic insa materialul postat mai sus este o "alegorie"... mai putin conteaza finalul, ci drumul, calatoria, prietenii din jurul nostru care ne fac viata mai frumoasa, lucrurile importante, de suflet, familia si mai putin cele materiale care vin si de obicei pleaca... cu totii avem ambitii si este bine ca e asa, insa e important sa nu uitam nicicand de unde am plecat, cum am evoluat si sa celebram asta mereu si
"impreuna".. ASA CELEBRAM VIATA: adica momentele frumoase petrecute impreuna, valorile reale care ne "misca" si ne conduc mai departe... J.O. sunt un exemplu in acest sens, m-am uitat aseara la Ceremonia de deschidere si sincer m-a impresionat prin felul in care englezii si-au prezentat istoria spunand ca nu uita de unde au plecat desi au realizat foarte multe pe parcurs... VIATA inseamna sa fii VIU, se masoara prin fiecare bataie de inima, se cantareste in clipele "traite de-adevarat" si nu in ani, si in lucrurile simple care de multe ori ne-ar face fericiti, daca nu am uita insa sa constientizam acest lucru.. multumesc pt comentariu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails