sâmbătă, 27 martie 2010

Romania si Turismul - Mereu surprinzatoare..





Am fost azi la Targul de Turism al Romaniei de la Romexpo... nu pot sa va zic decat ca avem o tara superba! Insa ne lipseste cu desavarsire infrastructura, hotelurile de buna calitate, drumurile, publicitatea, serviciile...
Cred sincer cu multa munca si cu bani de la Uniunea Europeana am putea construi drumuri frumoase! Cred cu tarie despre calitatea serviciilor ca ea depinde EXCLUSIV de felul nostru de a fi, de a ne prezenta si a ne comporta ca indivizi... si desi pare "resursa" care implica cei mai putini bani, cu atat mai greu ne va fi sa recunoastem lipsa ei si sa o integram culturii noastre nationale! Cu putina doza de realism si de implicare mai devreme sau mai tarziu ne va reusi! Trebuie sa ne reuseasca, ca alta sansa nu avem!
Cred sincer ca publicitatea se rezolva, nu numai prin bani dar si cu ajutorul unor parteneriate strategice, atata timp cat va exista un interes nu numai din partea autoritatilor Romane de a ne prezenta la Targurile de Specialitate din afara dar si a actorilor economici directi implicati in activitatea turistica, hoteluri, agentii de turism, pensiuni etc.
Consider ca turismul in Romania va avea numai de castigat in momentul in care vom inceta sa ne mai gandim la a da "tunuri", la a scoate bani repede din nimic si prost, cand vom realiza ca noi construim pentru noi, pentru copiii nostri si pentru imaginea tarii! Poate atunci cand vom fi mai patrioti decat "grecii" si mai nemti decat "nemtii" atunci va sansa noastra pentru un Nou inceput in acest domeniu!
Si nu in ultimul rand cred cu tarie ca Brandul de tara al Romaniei cade nu numai in sarcina Guvernului de la Bucuresti dar si in responsabilitatea fiecarui roman, care prin felul sau de a fi, prin comportamentul pe care il arata atunci cand calatoreste sau munceste in Europa sau in alta parte a lumii, prin ceea ce spune si face, REPREZINTA in ochii strainilor imaginea si identitatea Romaniei!
Cu o floare nu se face primavara, dar ce frumos ar fi ca fiecare dintre noi sa sadim in fiecare primavara cate o floare. Astfel, de la un An la altul vom avea cu 22 de milioane de Flori mai frumoase ca in anul precedent, mai ingrijite si mai reprezentative pentru noi ca indivizi si ca natiune!
Asa si cu Turismul! Cu timpul le vom invata pe toate, inceputul e Greu, insa din pacate pentru noi este imperios necesar ca alta cale nu exista!

3 comentarii:

Stefan114 spunea...

da, ai rezumat bine situatia tarii noastre aici: avem o tara tare frumoasa dar nimanui nu-i pasa de ea. Trist. Uite asa ii speriem pe straini si ii trimitem pe ai nostri in vacanta in Grecia, Turcia si in vestul Europei...

xaara spunea...

Iti dau dreptate, pentru ca e un adevar pe care il stim cu totii ca noua ne lipsesc drumurile, investitiile facute cu cap si promovarea, nicidecum ceva gen pitzipoanca Udrea, ci atitudine pentru a face hotelierii sa realizeze ca au preturi exorbitante si servicii nexam.
La mine la tara, la zona de deal, un loc superb unde m-as retrage cu bucurie daca as putea...dar drumul este neasfaltat, nu exista apa curenta si nici canalizare.
Asta la 50 de km de oras, trai ca in evul mediu.
Eu una, nu am mari asteptari.

munteanu spunea...

Subscriu, la ce ai spus tu si cei care au comentat aici, si eu cred la fel, avem o tara foarte frumoasa, mai mult avem datini si obiceiuri ramase de la strabuni cat 20 de tari la un loc!
Cineva spunea ca acesta este destinul nostru, durerea, din aceasta cauza iesind in afara timpului. Poate e filozofie,poate e adevarul. . .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails