sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ce este un tensiometru?

De cate ori nu ne-am pus intrebarea…vreau sa achizitionez un tensiometru si nu stiu de care ar trebui sa iau: analogic sau digital? In multe cabinete medicale/spitale veti gasi tensiometre analogice. Insa cele digitale nu sunt bune ?

Cati dintre noi nu ne-am pus intrebari de acest fel... Din punctul meu de vedere chiar daca sunt mai tanara gasesc ca un tensiometru este necesar in fiecare din casele noastre! Indiferent ca este unul analogic sau digital.

Tensiometrul este un aparat destul de usor de folosit, se monteaza pe brat prin intermediul unei mansete, aceasta se umfla cu ajutorul unei pompite cu aer (automat la cele digitale), si prin intermediul unui „ceas” se citeste valoarea tensiunii arteriale.

Avantajele unui tensiometru sunt multiple: poti sa iti controlezi tensiunea la orice moment si atunci cand depistezi eventuale cresteri/scaderi sa actionezi in consecinta cu medicatia prescrisa de medic!

Tensiometrele digitale au avantajul ca pot fi folosite de oricine indiferent daca persoana are cunostiinte in domeniul medical sau nu. Pentru cele analogice insa, pe care multi le gasesc mai precise, este necesara o minima pregatire medicala.

Personal, dupa experientele de familie traite, cred ca masurarea tensiunii arteriale este o problema de importanta majora, mai ales ca astfel pot sa fie eliminate riscurile care deriva dintr-o eventuala crestere a tensiunii arteriale: atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale!
Doamne fereste de asa ceva, dar e mai bine sa fim prevazatori decat sa suportam consecintele!

La o atenta analizare a pietii am vazut ca piata este plina de tensiometre din toate categoriile si la toate preturile. Tensiometre la preturi cat de cat acceptabile am gasit la ABI Solutions pe site-ul lor de prezentare.
Ei comercializeaza tensiometre performante, usor de utilizat de persoanele care nu au o pregatire medicala adecvata, dar care doresc sa isi mentina sub control sanatatea! Ii recomand cu incredere!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails