marți, 22 februarie 2011

Inca o reusita pentru Romania! Felicitari Crina Coco Popescu!


Crina Coco Popescu, în Antarctica

Alpinista Crina ''Coco'' Popescu (16 ani) a revenit marţi după-amiază la Bucureşti, după cea mai importantă expediţie a sa, intitulată ''Antarctica 2010-2011''.

Expediţia din Antarctica a fost prima în care nu a fost însoţită de tatăl şi antrenorul ei, Liviu Popescu, şi în care au fost doborâte mai multe recorduri mondiale pentru România.

Crina a devenit cel mai tânăr alpinist din lume şi prima femeie din lume care încheie circuitul „7 Volcanoes" - cei mai înalţi vulcani de pe cele 7 continente - după ce a escaladat vârful Muntelui Sidley (4.285 m), în Antarctica, pe 24 ianuarie 2011.

Apoi, Crina este şi cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe Mt. Vinson (4.892 m) din Antarctica, performanţă reuşită în ziua de 4 ianuarie 20100, când a escaladat cel mai înalt vârf al continentului.

Crina ''Coco'' Popescu este membră a Clubului Sportiv Montan Altitudine, afiliat Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă şi Maestră a Sportului din anul 2009.

Alpinista declarat la sosire, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă: „Când ajung sus în vârf, scot steagul României, mă gândesc la cei de acasă, la oamenii care mă susţin mereu.

Cel mai greu este în timpul antrenamentelor, când suntem în expediţii, ne bucurăm de ceea ce vedem şi ceea ce realizăm
".

Coco a precizat, pentru numeroşii ziarişti prezenţi la aeroport, că primele sale obiective de acum încolo sunt şcoala şi recuperarea după această expediţie aparte.

La aeroport, alpinista a fost întâmpinată de numeroşi suporteri, care ţineau un banner şi steguleţe tricolore, toate cu următorul înscris: Coco, îţi mulţumim că ne-ai arătat ce înseamnă România".

Participarea sa la expediţiile internaţionale a fost susţinută de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Născută la Râşnov, Crina Popescu escaladează munţii de la 6 ani, alături de tatăl ei.

Crina „Coco" Popescu a fost desemnată sportiva anului trecut, de Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă.

Ea a urcat pe parcursul anului 2010 nu mai puţin de 4 vârfuri de pe glob în cadrul circuitelor ''Seven Volcanoes'' şi ''Seven Summits'': vulcanii Giluwe în Papua şi Pico de Orizaba din Mexic şi cei mai înalţi munţi din Oceania şi America de Nord: Carstensz Piramyd, respectiv McKinley.


Sursa: Adevarul.ro, StirileProtv

4 comentarii:

Invizibilul spunea...

O fata de zahar !

elena marin-alexe spunea...

M-a incantat realizarile acestei tinere, desprinsa parca din roca dura de Carpati. Ne mandrim cu ea!

gctinvalentin spunea...

Extraordinar ce a realizat fata asta...dar cu ce ii este recunoscatoare tara asta de rahat...scuze..dar asta este realitatea...cati mari sportivi din toate domenile a pus steagul Romaniei in varful piramdei a facut Romania mai cunoscuta si acum sunt saraci lipiti si cu ce ii ajuta statul roman...da din umeri...da 1-2 stiri despre ei si dupaia mai auzim ca a murit marele si valorosul cutarescu...sa fim seriosi...cand o sa mai auzim de fata asta...niciodata...probabil doar daca pateste ceva...doamne fereste

Ana Maria spunea...

Domnule Constantin, lucrurile nu stau mereu la fel si pentru toti oamenii.. Crina Coco Popescu a fost popularizata destul de mult in media, cel putin eu am vazut-o in 2 emisiuni diferite in "prime time" si s-a scris despre ea si se va scrie in continuare .. Din pacate insa pentru Romania, nu s-au facut prea multe pentru protejarea valorilor in ultimii 20 de ani, dar asta nu inseamna ca lucrurile vor sta la fel de acum inainte.. un popor e format din oameni (ca mine si ca dvs) si atata vreme cat mai exista oameni valorosi, sufletisti care ii vor da o mana de ajutor acestei fete (chiar prin expunerea mesajului ei pe un blog sa zicem) nu e totul pierdut! O zi buna va doresc!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails