marți, 14 iunie 2011

Cod roşu de scumpiri: România se îndreaptă spre o criză alimentară



Ce debandada si bataie de joc e in tara asta... avem salarii mai mici si criza economica, dar preturi mai mari? Asta, ca sa castige smecherii ..nu cumva sa piarda 1 ban din profitul lor mare cu 3 cifre!!!

Dar nu se mai poate!! Chiar am ajuns bataia de joc a smecherilor, a politicienilor si a tuturor celor care dau 2 lei pe oamenii acestei tari, ne scuipa in cap si ne trateaza ca pe niste gunoaie-mortaciuni?!?? Pai, poate asta si suntem atata vreme cat nu ridicam capul si nu facem nimic ca sa schimbam lucrurile!!!

In mod normal nu postez asemenea articole dar citind de dimineata (vezi mai jos) mi s-a ridicat tensiunea....
Si pana acum ma intrebam de ce mereu cand merg la supermarket las o caruta de bani!!! Iata si raspunsul...

Cod roşu de scumpiri! În magazine, unele alimente de bază au ajuns la prețuri aproape duble în ultimul an. Mai mult, fructele şi legumele sunt mai scumpe vara faţă de iarnă, deşi se presupune că recoltele noi ar trebui să scadă tarifele. Ceea ce îi sperie şi pe reprezentanţii Ministerului Agriculturii care dau un verdict alarmant: România e cât pe ce să fie lovită de criza alimentară!

4 lei şi 82 bani, atât costa in hipermarketuri un litru de lapte. Un preţ mai mare cu 72% faţă de preţul din iunie anul trecut. Paradoxul este că producătorii n-au făcut nicio scumpire în ultimul an.

Telemeaua costă mai mult cu 30% în hipermarketuri. Zahărul s-a scumpit cu 65 de procente. Mai îngrijorător e că deşi pe timp de vară ne-am aştepta la preţuri mai mici, în magazine lucrurile stau exact invers.

Cartofii sunt mai scumpi in toiul verii decât în mijlocul iernii. Aceştia costă 2 lei si 19 bani faţă de 1,75 lei cât costau în decembrie 2010.

"Cartoful la producator la ora actuala e în jur de 1 leu, sub 1 leu, se plâng fermierii ca nu pot să vândă cartoful mai mult de 0,8 -0.9lei şi nu ştiu cum ajung la 2 lei în supermarketuri", a declarat Ioan Benea, preşedintele Federaţiei Naţionale a Cartofului din România.

Institutul Naţional de Statistică arată că fructele proaspete s-au scumpit în medie în prima jumătate a anului cu aproape 30%, iar cartofii cu 35 de procente. Preţurile îi surprind şi pe oficialii din Ministerul Agriculturii.

"Deci s a scumpit o data cu diferenţa de TVA, culmea e că la producător nu s-au scumpit preţurile", a declarat Adrian Rădulescu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.

Concluzia revine autorităţilor.

"Majorarea preţurilor în condiţiile în care consumul a scăzut începe să fie un mic semnal că ne îndreptăm cu paşi mici sau siguri spre ceea ce previzionează o criză alimentară", a spus Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

SURSA: Realitatea.net

6 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Am observat acest lucru si ma mir ca politicienii nostri nu sesizeaza aceasta marire exagerata..., sau poate nu-i intereseaza?
O seara buna Ana draga!

Ana Maria spunea...

Cred ca ti-ai dat singura raspunsul draga mea! Seara frumoasa si tie! :-*

Organizare Evenimente Corporate spunea...

Eu cred ca politicienii sunt cei care manevreaza totul, nu e vorba ca nu sesiseaza scumpirile, cred ca din contra, ei le propun si le aproba...offff...

Anonim spunea...

le propun si le aproba pentru ca ei nu au habar ce inseamna sa rabzi de foame, sunt dusi cu pluta, si cred ca NOI vom fi cei care nu sesizam maririle...ca vb aia, ce conteaza 1 leu 2 acolo mai mult? Dumnezeu sa ne apere!

Marius Barbu spunea...

Cred ca Romania a intrat intr-o criza alimentara perpetua dupa 1990, odata cu cresterea continua si aberanta a preturilor si odata cu scaderea continua si aberanta a salariilor.

mioara spunea...

O sa mancam aer..........

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails