sâmbătă, 27 august 2011

Sportul zilnic face minuni!




Suntem deja în toiul verii, aşa că sportul a devenit nu doar o necesitate, ci şi o plăcere pe care o putem practica în parcuri şi în spaţii special amenajate, adica în aer liber. Ştim cu toţii că mişcarea face bine, iar sportul în aer liber este sănătos şi relaxant. Înainte, însă, de a ne lua echipamentul şi de a ne îndrepta spre parc, trebuie să ştim că sunt anumite reguli şi în ceea ce priveşte sportul practicat în spaţii deschise:


1. Atenţie la soare!

Vara, soarele este inamicul nostru numărul 1 aşa că nu uita să îţi aplici o loţiune cu fotoprotecţie, şi asta cu 30 de minute înainte de expunerea la razele solare. Alege o cremă potrivită tipului tău de piele, dar şi de ten. Insistă asupra zonelor mai sensibile sau a celor de expunere maximă, cum ar fi, de exemplu, umerii şi faţa.


2. Hidratează-te!

Atunci când facem sport pierdem foarte multă apă prin transpiraţie. Pe lângă efortul depus se adăugă, bineînţeles, şi deshidratarea datorată căldurii. O pierdere de numai 1% din apa din organism determină atât o scădere de energie, cât şi o scădere de 10% a performanţelor sportive. Aşadar, apa este ingredientul magic! Bea apă înainte, în timpul şi după ce ai practicat sport.

3. Echipează-te corespunzător!

Ia în calcul atât sportul pe care vrei să îl practici, dar şi condiţiile meteo. Pentru vară, adoptă o ţinută lejeră, haine de bumbac, deschise la culoare şi poartă întotdeauna ceva pe cap. În cazul în care eşti începător, nu trebuie să îţi lipsească cel puţin câteva elemente din echipamentul de protecţie.

4. Alimentează-te pentru a avea energie!

Este indicat ca înainte de a face sport să mănânci ceva uşor: fructe, legume, o gustare. De asemenea, pe parcursul zilei consumă un baton proteic sau câteva pătraţele de ciocolată neagră tocmai pentru a-ţi păstra energia necesară practicării unui sport.

5. Nu uita de încălzire!

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Chiar ca sportul face minuni in organism.Eu nu fac sport dar miscarea zilnica nu-mi lipseste.In gradina de flori si de legume...:)
O zi buna, cu drag iti doresc Ana scumpa mea!

Ana Maria spunea...

Draga mea, Sportul este VIATA! Cu cat mai mult sport, cu atat mai bine.. :)
Te pupic de la Bucuresti si Week-end placut sa ai!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails