duminică, 24 iunie 2012

Julio Iglesias in Concert la Bucuresti 30 iunie 2012



Concert Julio Iglesias la Zone Arena din Bucureşti

Sâmbătă, 30 iunie 2012, de la ora 20:00, la Zone Arena din Bucureşti, va concerta Julio Iglesias, cel mai bine vândut şi mai faimos cântăreţ spaniol al tuturor timpurilor. Concertul pe care-l va susţine la Bucureşti face parte din turneul “2012 World Tour“, ce poate fi ultimul din cariera sa.
Julio José Iglesias de la Cueva s-a născut la data de 23 septembrie 1943 în Madrid, Spania. În adolescenţă a studiat dreptul, în speranţa că va face parte din corpul diplomatic, deşi dorinţa sa era să devină fotbalist profesionist. Atlet desăvârşit, şi-a transformat visul în realitate devenind portarul echipei de tineret Real Madrid. Dar visul i-a fost spulberat la numai 22 de ani, când a suferit un accident de maşină aproape fatal, care l-a lăsat semi-paralizat.

Şi-a început cariera muzicală în spital, când a primit o chitară de la infirmierul care îl îngrijea, pentru a-şi folosi cât mai mult degetele. Îşi petrecea timpul scriind versuri triste, romantice, pentru a depăşi tristeţea care-l cuprindea. Învăţând să cânte la chitară, a început să-şi compună muzica pentru versurile scrise. Astfel a descoperit o nouă pasiune, pentru muzică, care i-a schimbat total viaţa.
În 1968 a câştigat cu melodia “La vida sigue igual” cel mai cunoscut festival de cântec din Spania, “Benidorm International Song Festival”. “La vida sigue igual” a fost folosită mai târziu în filmul cu acelaşi nume, bazat pe povestea vieţii artistului. Începând cu acel moment, Julio Iglesias a avut o carieră fulminantă.

 

Un artist de Cartea Recordurilor

În februarie 1969 a participat la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov, iar mai târziu, în acelaşi an, a avut loc primul său turneu în America. În 1970 participă la renumitul concurs Eurovision, reprezentând Spania, unde câştigă locul patru. În 1983, la Paris, lui Julio Iglesias i-a fost decernat Discul de Diamant de către Cartea Recordurilor, primul şi singurul oferit vreodată unui cântăreţ, pentru meritul de a fi interpretul care a vândut cel mai mare număr de albume înregistrate în cel mai mare număr de limbi străine – germană, engleză, franceză, italiană, portugheză, spaniolă, tagalo şi japoneză.
În cei peste 40 de ani de carieră, Julio Iglesias se află în topul celor mai vânduţi 15 artişti din istorie, a vândut peste 300 milioane de discuri, înregistrate în peste 14 limbi, în întreaga lume, a primit peste 2600 de discuri de platină şi aur, precum şi numeroase distincţii, unele chiar unice în lume.


În 1988 primeşte un premiu Grammy pentru Best Performance of a Latin Pop Artist, iar în 1987 pentru albumul “Un Hombre Solo“. Anul 1992 îi aduce titlul “Universal Spaniard” în Florida, iar cei din Galicia îl numesc “Jacobeo 93 Cultural Ambassador”. A fost primul artist străin din istoria Chinei căruia i-a fost decernat prestigiosul Golden Record Award, în 1995. În 1997, Julio a primit Premiul Monaco pentru Muzică, fiind considerat cel mai bun cântăreţ latin.
În ianuarie 2008, după turneul din Africa de Sud, este răsplătit de cei de la Sony BMG cu discul de platină pentru vânzari de peste un milion de exemplare ale albumului “Romantic Classics“, iar pe 16 decembrie 2011, Julio Iglesias a primit două premii istorice de la Sony Music: “Best selling Latin Artist in History” (cu peste 300 milioane de albume vândute) şi “Best selling artist in Spain” (23 milioane de albume).
Melodii precum “Baila Morena“, “Guantanamera” sau “La Carretara” vor face deliciul publicului român, şi nu numai, pe 30 iunie, la Zone Arena din Bucureşti.

Bilete Julio Iglesias Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care Julio Iglesias îl va susţine la Zone Arena din Bucureşti pot fi achiziţionate la următoarele preţuri:
Categoria VIP: 900 lei (loc în primele 3 randuri + acces la zona de catering) – Sold-out
Categoria Diamond: 600 lei
Categoria Platinum: 425 lei
Categoria Golden: 300 lei
Gazon A: 150 lei (fără loc)
Gazon B: 100 lei (fără loc)
Biletele pentru acest eveniment vor fi disponibile începând cu 15 februarie 2012 la Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile şi chioşcurile Adevărul, Magazinele Diverta, Flanco, Victoria, Muzica, Librăria Eminescu, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor, Staţia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online, pot face pe www.biletoo.ro

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails