vineri, 29 iunie 2012

The Shadow Effect si Dezvoltarea personala

Una din prietenele mele virtuale Adina Amironesei, mi-a facut o supriza extrem de placuta in seara aceasta si a postat  dar a si tradus unul din documentarele importante despre efectul regasirii interioare, regasirii de sine, despre puterea acceptarii si lectia iertarii pe care cu totii e necesar sa le invatam, ca sa trecem cu bine peste obstacolele vietii.

Sunt mini-interviuri sub forma unui documentar, la care iau parte mari vindecatori si persoane cu o puternica dezvoltare in zona spirituala si psihologica, fini analisti ai sufletului uman, care aduc in discutie "efectul umbrei", descoperit si adus in discutie inca de la inceputul secolului trecut de celebrul psiholog si psihiatru elvetian Carl Jung, respectiv efectul acelei puteri negative care se regaseste in fiecare din noi si care odata neacceptata rabufneste la un moment dat sub o forma sau alta, de obicei violenta.

Este un documentar care merita vazut, cu o puternica tenta psihologica, de psihologie analitica (jungiana) mai ales, un film ce depaseste The Secret sau Legea atractiei, un documentar cu o incarcatura "reala" si "palpabila" extrem de puternica, cu marturii cutremuratoare si cu adevaruri revelate.

Mi-a placut extrem de mult si ii multumesc pe aceasta cale Adinei pentru ca a adus la cunostiinta publicului larg acest documentar si pentru permisiunea de a-l posta si pe blogul meu.

Vizionare placuta , e un film care merita!

.

2 comentarii:

Rares spunea...

As vrea sa iti sugerez ceva, pentru ca vad ca esti preocupata de ortodoxie, dar nu in asa mare masura sa vezi de unde vine inselarea.
Apropo de Carl Jung, toata teoria lui a venit din hinduism. Mai multe detalii in prima carte pe care ti-o recomand.
Citeste cartea "Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie". De asemenea "Ortodoxia si religia viitorului" de Serafim Rose. Daca crezi ca esti pregatita sa gasesti adevarata cale, poti sa faci un mic efort si sa citesti doua carti.
Daca ai ceva intrebari ma gasesti la adresa tamas.rares@yahoo.com.
Toate cele bune!

Ana Maria spunea...

Multumesc pt recomandari Rares! O sa le citesc! Sunt pe drumul cel bun, vreau insa sa am o perspectiva mai bogata asupra a ceea ce exista in jurul nostru! Cat despre marii psihologi, jos palaria!!! Viata in spiritul ortodox ramane cea Adevarata fara a intra in contradictie cu ce spun altii!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails