duminică, 30 iunie 2013

Ce facem intr-o lume atee? Sau de ce Universul Ateu este atat de limitat?

Sunt multe de scris aici si poate ca genul asta de articol ar putea fi considerat limitat de unii.. Dar cand "ei" cu necredinta "lor" afisate atat de obstentativ ne "jignesc" nu mai poti sa taci! Tacerea nu mai este un Raspuns, nu mai este o Optiune! Poate ca niciodata nu a fost!
Traim intr-adevar intr-o lume a tolerantei, a tolerantei maxime as zice, dar cat de departe ne este ingaduit sa mergem si pana unde, si cu ce pret?!
Accept America, imi place America ca o lume libera, o tara a tuturor posibilitatilor... insa modificarea Constitutiei in sensul acceptarii casatoriile homosexuale este o ABERATIE si este dreptul meu ca cetatean al acestei lumi sa imi expun parerea.
Cred ca lumea "atee" a mers prea departe, traim intr-o lume libera si trebuie sa accept si sa tolerez acest concept al "ateismului" impus intr-un fel, dar acest lucru nu ma limiteaza si nu ma va limita vreodata sa imi expun credinta, ideile si sa ma bucur de ele!
In ultima suta de ani, Lumea a castigat mult o data cu dezvoltarea industriala si cu "egalitatea intre sexe" multe din conceptele de mai sus fiind popularizate la nivel mondial in sec XX, in mare parte datorita hegemoniei americane insa a pierdut enorm dupa disparitia comunismului, perioada in care "credinta" a fost tinuta vie tocmai de aceste "limitari", printr-un tip de politica sociala, printr-o societate care in principiu cladita fiind pe valori fundamentale, de libertate ale omului, ma refer la capitalism, a inceput sa devieze.
Capitalismul ca si sistem este "gaunos" si are aberatiile sale, actuala criza economica, de "sistem" este vazuta de multi ca un exemplu puternic in acest sens!
O societate in care din dorinta de libertate, se tolereaza aproape orice, insa "Adevarul" intotdeauna este unul singur si din pacate este scapat din vedere...
Un tip de "societate" in care "se calca pe cadavre" cu zambetul pe buze si in cel mai frumos stil "hollywoodian". Prin ce anume este diferita aceasta societate care promoveaza egalitatea, dar in care sute de mii, milioane de oameni,  mor de foame...cu ce este diferita aceasta societate de cea comunista, in momentul in care aceeasi "clica" de oameni , cateva "sute" au acces la cele mai importante resurse ale Planetei si le consuma fara sa se gandeasca la consecinte... sau la altii..
Traim intr-o lume in care la nivelul anului 2013, nimic nu mai functioneaza cum trebuie.. relatii de familie, relatii de prietenie, relatii de colegialitate... totul este intors pe dos si este promovat de mass-media ca si cum ar fi "Normalul"!
Universul ateu este extrem de limitat pentru ca promoveaza consumerismul prin idea de "aici si acum", prin crearea unei lumi in care "bogatia" bazata pe resursele materiale, cele de putere preleveaza orice altceva.. o lume in care "sufletul" nici nu exista, decat poate in prezenta "sedintelor la psiholog"... sau ideii tratamentelor scumpe care sunt raspunsul la orice problema a lumii moderne...

2 comentarii:

Mihaella Gheorghiu spunea...

Asa este.Iar aceasta gandire materialista a lor duce la ruperea de natura si autodistrugerea speciei umane.Criza este in sufletele oamenilor.

Ana Maria spunea...

Este in sufletele tuturor. Dumnezeu sa ne apere si sa ne protejeze in aceste vremuri de restriste!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails