luni, 2 decembrie 2013

Despre constructii si alte cele - DO IT YOURSELF!

Ca tot omul care are nevoie sa isi faca schimbari prin casa si tot felul de alte reparatii, iata ca ne-am apucat si noi de mestesugarit in toamna aceasta.
Fara prea multa experienta in domeniul constructiilor insa cu multa ambitie si cu ajutorul Internetului ne-am pus pe treaba fiind convinsi de reusita!

Planul era simplu: de schimbat gresia de pe hol cu parchet laminat , insa lucrurile nu au mers chiar atat de usor pe cat ne asteptam... mai degraba am fi crezut ca montarea parchetului laminat este ca in reclamele si spoturile TV care arata cat de usor este si cum in 2-3 ore chiar nespecialist fiind, reusesti sa aplici materialul...

Pai sa o luam cu inceputul. Am colindat magazinele incercand sa gasim oferte cat mai atractive pentru parchetul laminat si intr-un final am gasit ceva rentabil si cu plata in rate care era si la promotie -culmea, nimic mai frumos!

O data achizitionate produsele si ajunsi acasa ne-am apucat de treaba, insa lucrurile nu au mai fost asa de roz precum ne imaginasem si asta pentru ca a trebuit sa scoatem mai intai gresia veche cu dalta si ciocanul si sa pregatim in prealabil suprafata plana pentru montarea in buna conditiuni a parchetului laminat in sistem click-clack.

Si asta dragii mosului e o munca grea, obositoare, si de multa rabdare! Dar ambitiosi fiind si nedandu-ne batuti asa usor ne-am apucat de treaba cu dalta si ciocanul si cu ochelarii de protectie ca niste adevarati profesionisti! Nu a fost usor, insa 2 persoane, muncind cot la cot am reusit in cateva zile sa o scoatem la liman!

Ulterior am turnat si nitica sapa pentru ca era nevoie pe alocuri de indreptari in zonele in care gresia s-a desprins cu tot cu ciment.

Ulterior am constatat noi ca e necesar sa ne luam si echipamente profesionale de taiat parchetul laminat, pentru ca fierastraul obisnuit nu taia tocmai drept, iar in jurul tevilor de apa aveai nevoie de o masina de taiat parchetul.

Noroc cu ajutorul netului si al sculelor profesionale, ca altfel ar fi fost tare greu!
Ca si scule am avut nevoie de o masina de insurubat si de o bormasina electrica.

Practic intr-o zi am reusit sa punem placa cu placa parchetul laminat pe o suprafata de 10m2 si ne-a mai trebuit inca o zi pentru masuratori si prinsul plintelor, adica al marginilor de la parchet pentru care este nevoie de multa migala si care si aceasta ia destul de multa vreme.

Noroc ca ne-am interesat din timp de ce anume aveam nevoie, mai exact masini de insurubat sau surubelnite electrice pentru prinsul plintelor, fara de care nu aveam cum sa terminam in bune conditiuni. Nu sunt tocmai ieftine aceste materiale dar sunt absolut necesare pentru finisajul profesional si in plus le poti folosi si cu alta ocazie cand vrei sa mai faci si alte modificari prin casa.

Per total ne-a luat vreo 4 zile operatiunea de demontat gresie, nivelare, pus folie sub parchet, montat parchet, masuratori colturi si plinte si prinderea plintelor.

Rezultatul final insa ne-a depasit asteptarile si am primit felicitari din partea multor cunoscuti pentru treaba realizata de 2 amatori ca noi insa curajosi si foarte determinati!




3 comentarii:

Bucuresti servicii spunea...

interesant

Consulting 4 you spunea...

bun ;)

Doru spunea...

Felicitari pentru curaj, este de apreciat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails