marți, 15 aprilie 2014

Eliminarea rapida a gandacilor de bucatarie

                             


Ce te faci cu gandacii de bucatarie?

De multe ori atunci cand ne mutam in casa noua avem de a face cu tot felul de daunatori mai putin asteptati, printre acestia se intalnesc si gandacii de bucatarie sau de apartament.

De cele mai multe ori isi fac aparitia din cauza canalizarii, migrand de la alte apartamente sau in cautarea unor resturi uitate de multe zile. Ziua nu prea ii vezi insa noaptea isi fac aparitia pe nesimtite si te trec fiorii cand aprinzi lumina in toiul noptii si dai peste ei.

Cu timpul am incercat diverse metode de eliminare a gandacilor de bucatarie, printre care celebrele spray-uri din comert, fara succes insa.

Am gasit insa pe Internet o firma de dezinsectie autorizata pentru gandaci de bucatarie la recomandarea unor prieteni care au fost multumiti de serviciile lor. Este vorba despre compania DDD.

De pe site-ul lor poti afla multe informatii utile despre dezinsectia din apartamente. Astfel pentru combaterea gandacilor de bucatarie dezinsectia se face in 2 etape la un interval de 18-21 de zile.

In prima etapa se va intervine cu o pompa de joasa presiune cu ajutorul careia se pulverizeaza o substanta contra gandacilor de bucatarie pe pardoseli, in dulapuri de bucatarie si in alte locuri cu probleme.
Interesant este faptul ca pentru siguranta este recomandata interventia in tot apartamentul pentru a opri migrarea daunatorilor si catre alte zone.
Substanta folosita este un insecticid pe baza de gel, superior interventiei cu insecticide lichide. In prima etapa se va folosi insa un insecticid lichid pentru o interventie “soc”, cu efecte imediat, in timp ce gelul are efecte dupa minim 7 zile de la aplicare si o rezistenta de 5-6 luni.

Pentru cei care cauta insa alternative la folosirea pompei de joasa presiune, se poate utiliza“nebulizatorul” ce produce asa numita “ceata rece”. Acesta este un aparat ULV care pulverizeaza lichidul insecticid in particule de circa 5-10microni. Avantajul acestui procedeu fata de cel anterior este acela ca particulele intra in cele mai mici spatii in care pot exista focare asigurand astfel o rata de dezinsectie superioara.

Este bine de stiut ca substantele de soc cu efect imediat au un miros neplacut ca majoritatea sprayurilor din comert in timp ce acelea de remanenta cu efect pe timp indelungat sunt inodore sau au un miros placut.

Daca va faceti probleme in legatura cu toxicitatea substantelor cu care se intervine trebuie sa stiti ca substantele folosite fac parte din grupele III si IV de toxicitate si nu sunt daunatoare vietatilor cu sange cald (omului sau animalelor de companie) dupa uscare.

Insa ele sunt profesionale si nu pot fi comercializare sau utilizate de catre persoanele neautorizate, ele putand fi utilizate doar de catre personalul instruit si autorizat.

Ce este important de stiut si mi-a placut este faptul ca aceasta firma ofera o garantie de 30 de zile de la efectuarea celei de-a doua interventii cu gel, cu conditia de pastrare a igienei in locatie.

Practic daca se intampla sa mai apara daunatori de la alte apartamente puteti sta linistiti, DDD intervine pentru siguranta dvs fara costuri suplimentare!

Tarifele de pe site sunt accesibile, intreaga procedura costand undeva la 200-250ron in functie de insecticidul folosit si in acesti bani scapi de o mare bataie de cap!


Un comentariu:

corina spunea...

Ana-Maria, asa este scapi de acesti gandaci doar daca chemi o firma care are solutii mai tari altfel nu este sansa de a scapa de acest fel de insecte.
Sprayurile din comert nu-si fac efectul si pe deasupra sunt destul de scumpe si ele. Am patit-o si noi intr-un timp si a fost jale cu descotorositul.La noi costa intre 60 si 100 de Euro o dezinfectare ca la carte.Vorba ta dar sti ca dupa aceea ai pace.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails