marți, 20 martie 2012

Sa o cunoastem mai bine pe Lara Fabian: Conferinta de presa de la Bucuresti!


Lara Fabian (născută Lara Crokaert pe 9 ianuarie 1970 în Etterbeek) este o cântăreață, cantautoare și actriță belgiană.

Anii copilăriei, studiile și debutul (1970 – 1987) Lara Sophie Katy Crokaert s-a născut la data de 9 ianuarie 1970 în comuna belgiană Etterbeek și este singurul copil al cuplului format din Luisa (o profesoară de literatură cu origini siciliene) și Pierre Crokaert (un chitarist flamand cunoscut pentru colaborările sale cu Petula Clark). Părinții săi i-au dat prenumele Lara după unul dintre personajele principale ale filmului Doctor Zhigavo, deși inițial mama sa își dorea s-o numească Laura. În ciuda faptului că s-a născut în Belgia, Fabian a locit în Catania alături de părinții săi până în 1975, ulterior revenind în țara sa natală. La vârsta de cinci ani, după ce aude una dintre piesele Èvei Brenner la radio, Lara și dorește să devină cântăreață; vrând să o încurajeze, părinții săi îi dăruiesc un pian de Moș Nicolae în iarna anului 1978. În copilărie Fabian urmează cursurile Institutului Sfânta Ursula din Forest, iar de la opt ani devine elevă a Conservatorului regal din Bruxelles, instituție unde avea să ia lecții de canto, pian și solfegiu pentru o perioadă de zece ani.

În adolescență, fiind influențată de muzica clasică și de cântecele semnate de Barbra Streisand și Queen. Fabian compune primele sale piese. În același timp, în încercarea de a se afirma, tânăra interpretă participă la o serie de festivaluri din Belgia și cânta în cluburi locale, fiind acompaniată de tatăl său. Respectând dorința lui Pierre Crokaert, Lara urmează avocatura în Italia, secția criminalistică infantilă, însă renunță la studii în favoarea unei cariere în muzică. În anul 1986 cântăreața câștigă trei trofee în cadrul concursului de tinere talente „Tremplin”, iar la finele aceluiași an lansează primul său disc single. Acesta conține două piese, „L'Aziza est en pleurs” și „Il y avait”, compuse de Marc Lerchs în memoria lui Daniel Balavoine; discul este imprimat în numai 500 de exemplare și nu se bucură de succes comercial.

Mai multe detalii despre Lara Fabian aflati si de pe site-ul Wikipedia in engleza: http://en.wikipedia.org/wiki/Lara_Fabian

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails