vineri, 26 septembrie 2014

Pompe submersibile de calitate într-un singur magazin

O pompă submersibilă (sau „sub pompa” , pompe submersibile electrice ( ESP  ) este un dispozitiv care are un motor închis ermetic monobloc cu corpul pompei. Întregul ansamblu este scufundat în fluidul de pompat. Principalul avantaj al acestui tip de pompă este acela că previne cavitația pompei (formarea de vapori de aer), o problemă asociată cu o diferență de mare altitudine între pompă și suprafața de lichid. Pompele submersibile împing fluidul la suprafata, spre deosebire de pompele cu jet care au rolul de a trage fluidele. Cele submersibile sunt mai eficiente decât pompele cu jet .

Istoric 

În anul 1928 inginerul și inventatorul rus Armais Arutunoff a instalat cu succes prima pompă de ulei submersibil. În 1929, Pleuger a dezvoltat pompa submersibilă cu turbină, precursorul celei mai moderne pompe, dezvoltate în mai multe etape. În mijlocul anilor 1960 primul set complet submersibil de mare adâncime a fost realizat.

Principiul de lucru

Pompele submersibile folosite în instalațiile ESP sunt pompe centrifuge multi-etajate care operează într-o poziție verticală. Deși caracteristicile lor de construcție și de funcționare au suferit o evoluție continuă de-a lungul anilor, principiul lor de funcționare debază a rămas aceeași. Lichidul produs, după ce a fost supus la mari forțe centrifuge cauzate de viteza mare de rotație a rotorului își pierde energia cinetică în difuzor în care are loc o conversie a energiei cinetice în presiune. Acesta este principalul mecanism operațional de functionare al pompelor radiale și a celor cu debit mixt .

Aplicații

Pompele submersibile au multe intrebuintari. Pompele de o singură etapă sunt utilizate pentru drenaj, pomparea apelor reziduale, pompari industriale generale. Ele sunt  de asemenea populare in cazul filtrarii apei din iazuri. Pompele submersibile cu mai multe etape sunt, de obicei folosite la foraj și cel mai uzual sunt folosite pentru extracția apei pentru intrebuintari rezidentiale, comerciale, industriale și municipale ( de captare), pentru puturi de apa și în cazul sondelor de petrol .

Alte utilizări pentru pompele submersibile includ stațiile de epurare si de tratare  manipularea apei de mare,  stingerea incendiilor (din moment ce cablu este ignifug ), precum și utilizari de apă și foraj adânc pe platforme de forajmarin, lifturi artificiale și sisteme de irigare.

Este necesară o atenție specială pentru tipul de pompă submersibilă utilizat atunci când se folosesc anumite tipuri de lichide. Pompele utilizate pentru lichide combustibile sau pentru apa care pot fi contaminate cu lichide combustibile trebuie să fie concepute pentru a nu aprinde lichidul sau vaporii.

Unul din site-urile care comercializeaza aceasta tehnologie de inalta precizie in Romania este „Shop E Instal”. Despre magazin gasiti mai multe informatii aici.

Am gasit o pompa submersibila la un pret foarte bun, doar 540 ron.






Acest produs poate fi utilizat pe scara larga pentru filtrarea apei din iazuri si nu numai.

Printr-un simplu research pe Google site-ul este recomandat de specialisti pentru seriozitate si produse de inalta calitate.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails