marți, 2 iulie 2013

Cum faci fata jegurilor umane?



Conform DEX, JEG = murdar, rapanos, insecta, ganganie; din bg. žeglo; jigodie, s. f. (piroză; lighioană, termen depreciativ întrebuințat pentru animale în special pentru cîini)

In mare parte jegurile umane din timpul comunismului s-au metamorfozat si s-au transformat in asa zisii aparatori ai Capitalismului Democratic.

Fostii colaboratori ai Securitatii de ieri, lucreaza si azi sub acoperire si ii intalnesti peste tot: la scoala, la job, printre prietenii apropiati... ne-au inundat si sunt ca "raia", parca nu mai poti scapa de ei!

Multi isi aleg o fata de "Sfinti" si zic ca apara "Libertatea", "Democratia" dar tot niste oameni fara caracter, oameni fara "tata",fara "mama", care calca "peste cadavre" ca sa isi atinga scopul. 

Personal, ii detest!

Din punctul meu de vedere, nu numai ortodox, ci si religios-uman nu exista o modalitate de impacare sau colaborare cu acest fel de oameni. "Fa-te frate cu dracu pana treci puntea" nu se aplica, si asta pentru ca ori este OM ori nu ESTI. 

Si cum educatia se face in primii 7 ani, iar caracterul de multe ori e innascut, complicata situatie..

8 comentarii:

Mihaella Gheorghiu spunea...

cin' te-a supărat?

Ana Maria spunea...

in privat scrie-mi: a_bobeica@yahoo.com ;)

Mihaella Gheorghiu spunea...

am trimis cerere de acceptare.

Ana Maria spunea...

Te-am adaugat si eu. Ne auzim!

Unknown spunea...

Buna dimineata! Mai am un strop de cafea si, frunzarind blogurile, am trecut si pe aici! Nu vreau sa particip la dialog, nu pentru ca nu ar fi interesant sau profund adevarat ci... din lipsa de timp! Nu cred ca subiectul incape intr-o zi de... cafea!
Dau doar doua exemple:
- americanii au preluat savantii germani care lucrasera bine-mersi pentru inarmarea nazismului si...
Si?
- in Biblie sunt doua exemple de... nu spun "de ce"; cand Moise urca pe Munte pentru a primi Tablele legii, fratele sau (mare preot), incita multimea la lepadarea de Dumnezeu si participa la confectionarea vitelului de aur. Urmarea? Toti razvratitii sunt pedepsiti, mai putin... fratele lui Moise, care raman bine-mersi mare preot!!! Iar Iuda... cum poate fi categorisit? Cum l-a tratat Domnul?
Nu zic sa-i iertam, ptiu... incornoratilor, cu atat mai putin sa-i pupam! Dar nu as arunca cu etichete in toti, fara sa stim, de fapt, cati si care sunt!
Gata cafeaua!
Scuze daca interventia mea este inoportuna!
O zi buna!

Ana Maria spunea...

@Caietul cu amintiri! Iti multumesc pentru trecerea pe aici si pentru comentarii.
Ai dreptate in multe ce zici, si intr-adevar asa este, de multe ori in "aparenta" cei vinovati scapa "nepedepsiti", insa din ce am vazut si am trait in experienta mea personala, candva mai devreme sau mai tarziu, toata lumea isi primeste pedeapsa.. poate fi chiar Divina dar ea se intampla!
Ai dreptate cu "etichetele" insa din anumite motive la acest moment nu pot face publice detalii pe acest subiect insa o sa revin ulterior asupra acestei dezbateri. Te mai astept cu drag! O zi placuta!

elena marin-alexe spunea...

Dacă te referi la jegurile umane în sensul...pe care îl înţeleg eu, ei bine ce poţi să faci decât sî le ocoleşti pe cât cu putinţă....

Ana Maria spunea...

Bine punctat Elena, asa gandesc si eu! Te pup!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails