miercuri, 15 septembrie 2010

Ce sunt Chakrele?
Purificarea ChakrelorOmul comunica cu mediul inconjurator prin intermediul celor sapte chakre principale. Ele asigura un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea in orice situatie.
Prin chakre, fiinta umana primeste informatii de la alte fiinte umane, atunci cand se urmareste un schimb de informatii, sau atunci cand are loc o comunicare. Comunicarea verbala este o actiune separata si este coordonata de constient. Schimbul de energii subtile care are loc prin sistemul chakrelor se desfasoara sub coordonarea subconstientului.

Rolul important al purificarii chakrelor consta in cresterea perceptiei extrasenzoriale, dezvoltarea intuitiei si acumularea de energii subtile. In aceasta situatie, atunci cand avem o comunicare verbala cu o anumita persoana, intuitia, prin intermediul subconstientului si al energiilor subtile primite prin chakre, poate sa conduca la ideea ca persoana cu care comunicam incearca sa ne prezinte o imagine falsa despre subiectul in discutie.


Prin purificarea chakrei muladhara, se poate ajunge la o stare de stabilitate fizica si psihica. In aceasta situatie va creste increderea in propria persoana si se poate trece la purificarea chakrei swadhistana, care se poate realiza prin auditia exercitiilor inregistrate pe casete sau cd-uri. Atunci cand aceasta chakra a fost purificata, sentimentul de teama sau de neliniste va fi indepartat din viata dvs. De asemenea, veti avea incredere in viitor, datorita faptului ca va puteti adapta oricarei situatii.

Prin purificarea chakrei manipura, se poate crea in primul rand, starea de calm si de liniste interioara, care va conduce treptat la un autocontrol din ce in ce mai mare. Atunci cand veti putea sa va constientizati foarta gandurilor, veti intelege cat de mult rau v-ati facut gandind negativ despre propria voastra persoana sau despre altcineva.

Manipura chakra va poate asigura legatura cu elementul foc, prin intermediul careia puteti sa va purificati corpul, prin arderea impuritatilor sau a stresului.

Prin purificarea chakrei anahata, se poate obtine un echilibru al energiilor yin si yang. Atunci cand partea pozitiva si partea negativa sunt in armonie, se produce o transformare in fiinta respectiva, care conduce la dezvoltarea sentimentului de iubire neconditionata catre toate fiintele, catre toate animalele, catre toata creatia. In aceasta situatie veti putea intelege diferenta dintre dragoste si iubire.

Prin purificarea chakrei vishudha putem indeparta pt totdeauna starile de nemultumire interioara fata de propria persoana sau fata de alte subiecte. De asemenea, putem sa ne apropiem mai mult de scopul vietii si sa incercam sa-l cautam.

Un rol important in practica spirituala il are scopul vietii. Oamenii care traiesc fara sa se gandeasca la acest subiect din cand in cand, se pot ideparta de el fara sa fie constienti.

Prin purificarea chakrei ajna se poate dobandi un echilibru intre fizic si psihicm ceea ce in timp conduce la deschiderea celui de-al 3-lea ochi. De asemenea, poate creste frecventa de vibratie a corpului in asa fel incat scanteia divina sa se trezeasca si sa inceapa sa-l influenteze in mod benefic pe practicant. Odata trezita scanteia divina, persoana respectiva ar putea sa beneficieze de o crestere spectaculoasa a inuitiei.

Prin purificarea chakrei sahasrara, se poate realiza o rezonanta mai mare cu toate energiile subtile din Univers.

Exercitiile pt purificarea chakrelor sunt deosebit de usor de realizat, ele cnstituie prima etapa pe drumul autocunoasterii si al autoperfectionarii. De asemenea, poate reprezenta o prima etapa pt o mai buna comunicare cu natura.


Cele 7 ChakrePrin intermediul chakrelor, omul primeste din univers o cantitate de energie universala, care ii este necesara pt a-si putea intretine activitatile corpului fizic. Asadar, chakrele modifica frecventa de vibratie a energiei universale primite din univers, in asa fel incat ea sa aiba frecventa de vibratie mai mica, dar foarte apropiata de cea a corpului uman.

Fiecare chakra are legatura cu o glanda cu secretie interna, aceasta la randul ei alimentand organele cu care este in legatura directa. Asadar, pt a trai in conditii mai bune, ar fi bine sa ne purificam chakrele.

Dupa cum am mai spus, chakrele sunt centre energetice. Ele se gasesc localizate pe linia mediana a corpului. Sunt in numar de 7 si se numesc astfel: Muladhara, Swadistana, Manipura, Anahata, Vishuda, Ajna si Sahasrara.

Chakrele localizate in partea de jos a corpului reflecta latura noastra instinctuala , cele de sus latura noastra mentala. Atunci cand sunt deschise, purificate, se considera ca sunt operative la nivelul cel mai inalt. Exista multe tehnici pentru echilibrarea si purificarea chakrelor, dar cel mai mult se folosesc cele de deschidere a lor.

Prima chakra : Muladhara, este localizata intre anus si sex. Aceasta vibreaza cu elementul pamant si culoarea rosie. Stabilitatea psiho-fizica este sentimentul de referinta a acestei chakre.

Vibrand cu elementul pamant, vine vorba asadar de dreptul de a fi aici, de a exista, de a avea grija de noi, de a avea posesiuni, iar cand chakra e inchisa sau afectata, intervine teama, depresia, neincrederea in viitor. Prima chakra are legatura cu oasele, labele picioarelor si intestinul gros. Simtul corespondent este mirosul, iar daca acest simt nu este bine dezvoltat, e semn ca aceastra chakra nu functioneaza bine. In cazul in care chakra Muladhara se afla in dezechilibru pot aparea diferite manifestari neplacute cum ar fi:

- dureri in zona sacrala

- tulburari ale circulatiei venoase in zona anusului

- cresterea corpului in greutate

- tulburari de miros

- stare de nesiguranta

- comportament violent datorita lipsei de siguranta

- stare de somnolenta nejustificata

- stare de manie

- dezordine in gandire

- imposibilitatea obtinerii a ceea ce este necesar pt existenta


A doua chakra Swadistana
se afla deasupra osului pubis, la jumatatea distantei dintre pubis si ombilic, putin mai sus de prima chakra. Aceasta vibreaza cu elementul apa si culoarea portocaliu.

Aceasta chakra se refera in mod direct la dreptul de a simtii, de a exprima si intelege emotiile, nevoile si dorintele, iar daca se afla in dezechilibru, apare sentimentul de vinovatie foarte pronuntat. Chakra este in legatura cu sentimentele si sexualitatea, atunci cand e deschisa, sentimentele curg in mod liber, fara a dovedi emotivitate extrema.

Dezechilibrul chakrei se poate resimtii sub diferite aspecte cum ar fi:

- dificultati financiare

- lipsa de control in relatie cu alti oameni

- mancat in exces

- sentimente de vinovatie

- tulburari emotionale

- teama de a nu fi abandonat, de a nu fi iubit, de a nu fi agresat de semeni

- frica nejustificata fata de diferite subiecte (apa, intuneric, necunoscut, oameni, aglomeratie, batranete, boala, samd)

- probleme cu rinichii, vezica urinara sau prostata

- dureri in zona pelviana sau in zona salelor

- placere exagerata de a manca

- perturbarea functiei de reproducere

- agresivitate sexuala (verbala sau fizica)

- coportament ostil fata de sexul opus, dezgust, respingere, samd.


A treia chakra, Manipura in zona plexului solar. Vibreaza cu elementul foc si culoarea galben. Organele pe care le poate influenta sunt ficatul, stomacul, splina, intestinul subtire, sistemul digestiv. Chakra Manipura poate influenta autocontrolul in diferite situatii, dar in mod deosebit in situatii limita cand corpul este suprasolicitat. Are legatura cu corpul mental, unde sunt stocate toate gandurile noastre.

O functionare insuficienta a acestei chakre se poate manifessta sub diferite forme cum ar fi:

- teama nejustificata

- lipsa de incredere in propriile forte

- lipsa de autocontrol

- lipsa de respect pt alte persoane sau fata de propria persoana

- emotivitate, timiditate

- tulburari digestive

- gastrita, ulcer gastric si duodenal

- diabet, hipoglicemie

- insuficienta hepato-biliara

- artrita

- depunerea de strat adipos in partea de mijloc a corpului

- scaderea memoriei

- digerarea cu dificultate a amimentelor


Chakra Anahata, a patra, este localizata in zona inimii si are o deosebita importanta in corp deoarece fiind situata intre cele trei chakre inferioare despre care tocmai am vorbit si intre celelalte trei chakre superioare despre care vom vorbii, are rolul de a face legatura dintre ele si de a mentine o stare de echilibru. Elementul cu care vibreaza este aerul iar culoarea este verde. Sentimentele pe care chakra le stimuleaza sunt: dragostea si prietenia, iertarea si acceptarea, compasiunea, grija fata de semeni, iubirea neconditionata fata de toate fiintele din univers.

Functionarea insuficienta a aceste chakre poate genera probleme de ordin emotional cum ar fi: tristetea, melancolia, amaraciunea, incapacitatea de a darui iubire propriei persoane sau altora, neputinta de a ierta, simt critic exagerat, sau chiar ura. Disfunctia chakrei mai poate duce la boli cardiovasculare, tulburari de respiratie, astm, alergie, cancer pulmonar, pneumonie, hipertensiune, dureri de spate, cancer mamar.

Chakra Vishuda, a cincea, este situata la baza gatului si vibreaza cu elementul “akasha”, aceasta fiind marea biblioteca a universului, unde sunt stocate toate informatiile legate de fiintele umane. Partile corpului pe care le influenteaza sunt umerii si gatul. Functionarea insuficienta a acestei chakre poate crea dificultati in exprimarea ideilor, sentimentelor, convingerilor, stari interioare contradictorii care pot genera nemultumire permanenta. Deasemenea, poate determina unele afectiuni in zona gatului, depresii, dificultati de vorbire, scolioza, laringita, afectiuni ale gingiilor, insuficienta biliara datorita indepartarii de scopul vietii.

Chakra AJNA, a sasea, mai poate fi numita si al treilea ochi sau al saselea simt. Caracteristica principala a acestei chakre este stapanirea de sine. In traducere ajna inseamna “a stii”, “a receptiona” sau “a comanda”. Culoarea care vibreaza cu aceasta chakra este indigo stralucitor. Partile corpului influentate de ajna sunt ochii si emisferele cerebrale. Disfunctia chakrei poate sa determine probleme de natura emotionala sau mentala cum ar fi:

- lipsa preocuparii spirituale

- refuzul de a invata din experientele pe care ti le ofera viata si astfel ele se tot repeta

- anxietate

- paranoia

- teama de a nu intelege sau de a folosi capacitatiler extrasenzoriale

- lispa concentrarii

- probleme ale sinusurilor

- migrene

- afectiuni oculare

- tulburari neurologice etc.


A saptea chakra, Sahasrara, localizata in crestetul capului, vibreaza ca si culoare cu violetul stralucitor. Partile corpului pe care le influenteaza sunt: cortexul cerebral, creierul, prin urmare, intregul corp. Dezechilibrul chakrei poate conduce la incapacitatea de a avea incredere in viata sau de a avea o viziune de ansamblu asupra vietii, deoarece liberul arbitru nu mai functioneaza, iar asta se numeste involutie spirituala. De asemenea, se pot crea probleme de sanatate cum ar fi: afectiuni ale scheletului, afectiuni ale sistemului muscular si nervos (scleroza multipla), disfunctia glandei epifize, probleme cerebrale, tulburari genetice.

Mai multe detalii despre Chakre, gasiti si la postarea mai noua: AICI: http://anamaria-bobeica.blogspot.com/2010/11/chakre-deschiderea-chakrelor-cu.html
Sursa: www.astronet.ro

4 comentarii:

Traian spunea...

Iti multumesc pentru acest articol. Am avut momente in care cautam mai multe informatii in acelasi loc, despre acest subiect, atunci cand mi-l aminteam, dar acum m-am lamurit cum nu se putea mai bine! Toate cele bune! T.

Ana Maria spunea...

Ma bucur mult ca ti-a placut Traian! Te mai astept pe aici cu alte articole de calitate! :)

gabyp spunea...

Foarte interesant. Am aflat multe lucruri pe care nu le stiam. O sa revin.

Ana Maria spunea...

Ma bucur Gaby! Te mai astept cu drag! O seara frumoasa!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails